Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

de SimonaP in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 5112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :
  • * 300 g faina
  • * 150g unt
  • * 2 oua
  • * 1praf de sare
  • * 1 lingura apa
  • Pentru umplutura:
  • * 300 g ghebe
  • * 2 zucchini
  • * 2 ardei kapia
  • * o legatura leurda
  • * 4 oua
  • * 50 g smantana
  • * sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda:

Preparare aluat tarta:

Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste  tava de tarta unsa in prealabil cu unt. Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.

Preparare umplutura:

Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare. Legumele se curata,se spala si se taie felii. Leurda spalata se taie fasii mici. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.

Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana. Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor. Punem aceasta compozitie in tava. Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.

Se taie portii dupa ce se raceste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2013, 22:35

O minunatie!!!!

elenita 1

12.05.2013, 16:35

ce bine arata

SimonaP 1

04.06.2013, 14:18

Multumesc tuturor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella